U wilt een bedrijf starten? Deze zaken dient u dan te regelen:

Jan
3
2013
U wilt een bedrijf starten? Deze zaken dient u dan te regelen:

U heeft een goed bedrijfsidee maar weet niet hoe u ervoor zorgt dat dit idee ook werkelijkheid wordt? Het starten van een bedrijf is een traject waarin een drietal stappen erg belangrijk zijn. In dit artikel vindt u de deze stappen om zodoende uw onderneming succesvol te laten starten.

Stap 1

Allereerst dient u uw idee te verwoorden in een bedrijfsplan. Dit is belangrijk voor een eventuele lening voor de start van uw bedrijf. Middels onze dochteronderneming MKBusinessplan kunt u een volledig bedrijfsplan, marketingplan of een ieder ander specifiek bedrijfsplan laten schrijven. Deze plannen voldoen aan de eisen van externe investeerders om zodoende uw financiering rond te krijgen. In dit bedrijfsplan zal ook de rechtsvorm naar voren komen. Het is belangrijk om na het schrijven van het bedrijfsplan en het verkrijgen van uw financiering uw bedrijf te laten registeren bij de Kamer van Koophandel.

Stap 2

Tijdens stap 2 dient u uw bedrijf te registeren in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Als u zich inschrijft bij de KvK worden deze gegevens automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. U hoeft zich hiervoor dus niet apart aan te melden. U ontvangt meteen uw KvK-nummer. Dit KvK-nummer is weer nodig voor stap 3 en dat is het opzetten van uw administratie. Alles over het inschrijven bij de Kamer van Koophandel kunt u vinden op de website van de KVK.

Stap 3

Nadat uw bedrijf is geregistreerd en u van start bent gegaan dient u voor de belastingdienst en natuurlijk voor uzelf een administratie bij te houden. Over uw omzet dient u belasting te betalen middels aangiftes. Deze aangiftes liggen wat betreft data vast. Een overzicht van deze data vind u hier. Krosse Advies bied zeer concurrerende tarieven voor de administratie van startende ondernemers. Een overzicht van de pakketten en kosten hiervan vind u hier.

Waar krijgt u verder mee te maken?


Vergoedingen: Maakt u gebruik van de creaties van anderen? Draait u bijvoorbeeld muziek in u winkel of heeft u wachtmuziek aan de telefoon? Dan dient u middels licenties de toestemming van de maker hiervan te verkrijgen.
Eisen facturen: Er zijn een aantal eisen die gesteld worden aan de facturen die u opmaakt. Een overzicht van deze eisen vindt u hier.
IBAN nummer: Vanaf 1 februari 2014 gaan alle rekeningnummers in Europa over in een IBAN nummer. Bereid u hierop voor door uw briefpapier, website en bankrekeningen aan te passen.
Pensioen: Als ondernemer dient u zelf uw pensioen te regelen. In tegenstelling tot werknemers bouwt u niet automatisch een pensioen op. Voor een overzicht van de mogelijkheden hiervan en de momenten waarop u keuzes dient te maken over uw pensioen klikt u hier.


    Zoek een ander artikel in de kennisbank:
    © Copyright Krosse Advies Groep || Design: Stuurlui Online Marketing