Invoering IBAN als rekeningnummer

Jan
23
2013
Invoering IBAN als rekeningnummer

Voor alle binnen- en buitenlandse eurobetalingen maakt u straks gebruik van IBAN (International Bank Account Number). Ook maakt u gebruik van de nieuwe standaarden voor overschrijvingen en incasso’s.

Waar moet u rekening mee houden?

Invoering van het nieuwe rekeningnummer heeft gevolgen voor uw administratie, systemen en software. U kunt zich nu al voorbereiden. Wat voor u écht belangrijk is, is dat u weet waar u uw IBAN kunt vinden. Steeds meer bedrijven, organisaties en overheden gaan de komende jaren met het nieuwe rekeningnummer werken en kunnen u om uw IBAN vragen. Let wel, IBAN is niet nieuw. U vindt dit nummer al op uw bankafschrift of de site van uw bank. In Nederland bestaat het nummer uit 18 tekens. Het is uw huidige rekeningnummer vooraf gegaan door de landcode, een controlegetal, letters die uw bank aanduiden en een aanvulling met nullen.

Hoe kunt u zich voorbereiden op de invoering?

Om u en uw bedrijf te ondersteunen bij een goede voorbereiding op de veranderingen heeft de Nederlandsche Bank (DNB) een toolkit ontwikkeld. Snel zien welke stappen u moet nemen om klaar te zijn voor de overgang op IBAN? Doet u dan de IBAN Impact-Check.

Hoe vindt u het IBAN van een rekeningnummer?

Met de IBAN BIC Check vindt u van een Nederlands rekeningnummer de bijbehorende IBAN en BIC. Vanaf 1 februari 2014 zijn betalingen alleen nog mogelijk met het rekeningnummer IBAN.

(bron)


    Zoek een ander artikel in de kennisbank:
    © Copyright Krosse Advies Groep || Design: Stuurlui Online Marketing